Publikacije‎ > ‎2012‎ > ‎

Evropska think tank šola

Avtor: Lovro Jurgec
Dne: 9. april 2012
 
Svetilnik se je z velikim veseljem odzval na povabilo Lithuanian Free Market Institute na ekskluzivni dogodek »European Think Tank School: Building Management Capacities of CEE Think Tanks«, ki je potekal med 5. in 6. aprilom 2012 v Vilni, Litva. Svetilnik je tako prvi in edini slovenski think tank, ki je dobil povabilo na omenjeni dogodek.
 
S Tanjo Štumberger sva se na omenjeni šoli pridružila 30 posameznikom iz 11 evropskih držav. Predavanja in delavnice so bile namenjene klasično-liberalnim think thank-om, ki obstajajo manj kot 10 let in so tako na začetku svojega delovanja.
 
Predavatelji so se v svojih prispevkih dotaknili težav in izzivov, ki jih imajo think tank-i na začetku svojega delovanja. To so predvsem organizacijske težave, težave pri pridobivanju sredstev za svoje delovanje in težave s prepoznavnostjo ter vplivom na družbeno dogajanje v svojem okolju.
 
Vsak dan dogodka so na te teme potekale delavnice, kjer smo udeleženci prenesli znanje iz predavanj v prakso. Ob tem smo se seveda vsi zelo dobro zabavali in uživali v prijetni in sproščeni atmosferi skupaj s predavatelji.
 
Poleg tega, da sva od tega dogodka odnesla številne dobre ideje in zamisli ter pridobila ogromno izkušenj, pa sva v Vilni spoznala tudi ogromo dobrih ljudi, ki vsak v svoji državi vlagajo izredne napore v to, da bi bile klasično-liberalne ideje med ljudmi bolje sprejete. In prav to nama je vlilo veliko dodatnega optimizma in motivacije za nadaljnje še bolj intenzivnejše delovanje našega društva Svetilnik.