Friedmanov dan 2014

Četrtek, 31. julij 2014, 18h - 22h 

PikniAS, Ulica Andreja Bitenca 189, Ljubljana

- Mestni avtobus št. 5: 20 minut vožnje iz centra Ljubljane, nato 10 min hoje od končne postaje: http://goo.gl/maps/6bQ7H

- Avto: 12 minut (6.8 km) vožnje iz centra Ljubljane: http://goo.gl/maps/sY4qf

Svetilnik vsako leto praznuje rojstne dneve velikih mislecev libertarianizma:

Revija The Economist je dr. Friedmana označila za največjega ekonomista druge polovice 20. stoletja, medtem ko ga je revija The Fortune imenovala celo za največjega ekonomista 20. stoletja. Seznam del dr. Miltona Friedmana.

Ob 102. obletnici rojstva enega največjih borcev za svobodo in nobelovca za ekonomijo dr. Miltona Friedmana smo organizirali dogodek, ki se je odvijal 31.7.2014 na obrobju Ljubljane. Slavnostni govorec dogodka je bil dr. Anže Burger, docent na katedri za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani.

Za vroče poletne dni primerno smo organizirali sproščeno druženje, kjer ni manjkala odlične hrane z žara, mrzle pijače, odbojke na mivki in prijetne glasbe, ob kateri smo poklepetali o življenju, delu in idejah dr. Miltona Friedmana ter o tem, kaj bi nam Slovencem dr. Friedman svetoval narediti, da bi uživali več svobode in blaginje.

Svetilnikov dogodek ob Friedmanovem dnevu 2014 je bil eden izmed 117 dogodkov, ki so na ta dan potekali po celem svetu v sodelovanju s The Friedman Foundation for Educational Choice.

Lepo vabljeni! Vstop je prost, registracija je zaželjena.