Friedmanov dan

Petek, 29. julij 2016, 18h - 22h 

PikniAS, cesta Andreja Bitenca 189, Ljubljana

- Mestni avtobus št. 5: 20 minut vožnje iz centra Ljubljane, nato 10 min hoje od končne postaje: http://goo.gl/maps/6bQ7H

- Avto: 12 minut (6.8 km) vožnje iz centra Ljubljane: http://goo.gl/maps/sY4qf

Svetilnik vsako leto praznuje rojstne dneve velikih mislecev libertarianizma:

Revija The Economist je dr. Friedmana označila za največjega ekonomista druge polovice 20. stoletja, medtem ko ga je revija The Fortune imenovala celo za največjega ekonomista 20. stoletja. Seznam del dr. Miltona Friedmana.

Ob 104. obletnici rojstva enega največjih borcev za svobodo in nobelovca za ekonomijo dr. Miltona Friedmana, se je 29.7.2016 odvijal tradicionalni Svetilnikov piknik. Slavnostni govorec dogodka je bil dr. Anže Burger.

Za vroče poletne dni primerno smo organizirali sproščeno druženje, kjer ni manjakalo odlične hrane z žara, mrzle pijače, odbojke in drugih aktivnosti, ob kateri smo poklepetali o življenju, delu in idejah dr. Miltona Friedmana ter o tem, kaj bi Slovencem dr. Friedman svetoval narediti, da bi uživali več svobode in blaginje. Vabljeni so bili vsi, ki se pridružujejo našim dogodkom, kot tudi njihovi prijatelji, znanci in družine!

Svetilnikov dogodek ob Friedmanovem dnevu 2016 je eden izmed številnih dogodkov, ki so na ta dan potekali po celem svetu v sodelovanju z The Friedman Foundation for Educational Choice.