Svetilnikove e-NOVICE, 6.12.2012

NOVICA

Svetilnik - društvo, ki deluje v javnem interesu

Društvo Svetilnik je pridobilo status društva, ki deluje v javnem interesu na področju vzgoje in izobraževanja, s čimer izpolnjuje pogoje za uveljavljanje pravice do donacij davkoplačevalcev

od njihove dohodnine. Na zahtevo davkoplačevalca v Republiki Sloveniji bo davčni organ do 0,5% odmerjene letne dohodnine namesto v državni proračun namenil društvu Svetilnik. Zahtevek za doniranje dela dohodnine za leto 2012 mora davčni organ prejeti do 31.12.2012. Način izpolnitve zahtevka je opisan tukaj. Hvala že v naprej!

 

KNJIGA

After the Welfare StateDruštvo Svetilnik uspešno nadaljuje svojo kampanjo razdeljevanja knjig After the Welfare State. Zbirka esejev, ki jih je uredil Dr. Tom G. Palmer (Dr. Palmer prihaja v Slovenijo; glejte spodaj) kritično obravnava sodobno socialno države in opisuje, kako so že pred uvedbo socialne države obstajale uspešne alternative, ki so ljudem v stiski pomagale prebroditi težke čase. Svoj brezplačni izvod knjige lahko dobite tako, da izpolnite obrazec na tej povezavi, kjer najdete tudi več informacij o kampanji.

PRIHAJAJOČI DOGODKI

OBISK IN PREDAVANJE: DR. TOM G. PALMER

Društvo Svetilnik v sklopu kampanje "After the Welfare State" organizira obisk in predavanje urednika knjige dr. Toma G. Palmerja. Dr. Palmer bo predaval na Pravni fakulteti v Ljubljani v sredo 12. decembra 2012 in na Ekonomsko - poslovni fakulteti v Mariboru v četrtek 13. decembra 2012. Na kraju dogodkov bodo na voljo tudi brezplačni izvodi knjige "After the Welfare State". Vljudno vabljeni, da se predavanj udeležite. Več informacij o dogodku najdete na tej povezavi.

 

TEKMOVANJE V PISANJU ESEJEV

V začetku leta 2013 društvo Svetilnik načrtuje izvedbo tekmovanja v pisanju esejev na temo knjige "After the Welfare State" . Več o tem kmalu.

Ljudje, ki bi zamenjali svobodo za varnost, si ne zaslužijo ne svobode ne varnosti. (Benjamin Franklin)

Društvo Svetilnik | Glavarjeva 49 | 1000 Ljubljana | Slovenija | www.svetilnik-slovenija.org

Društvo Svetilnik je nedržavno in nepolitično društvo, ki osvetljuje Slovenijo z idejami svobode.