Peticija ZA privatizacijo in ZA depolitizacijo

Peticijo ZA privatizacijo, ZA depolitizacijo gospodarstva! je v enem mesecu podpisalo več kot 11.700 posameznikov! Zbrane podpise smo v ponedeljek, 16.2.2015 predali predsedniku državnega zbora Milanu Brglezu. Medijski odziv:

Svetilnikova predsednica Tanja Porčnik je v nedeljo, 15.2.2015 sodelovala v oddaji Razprava o privatizaciji na TV Slovenija 3.

Med petkom, 6.2. in nedeljo, 8.2.2015 je Svetilnik imel stojnico na Grajskem trgu v Mariboru, kjer so mimoidoči lahko oddali svoj podpis za peticijo.

V soboto, 7. februarja 2015 smo na Gospodarski zbornici Slovenije predstavili, zakaj menimo, da je privatizacija in depolitizacija gospodarstva prava odločitev. Med gosti so bili Igor Akrapovič, Egon Zakrajšek, Igor Masten, Marjan Batagelj, Tanja Porčnik, Žiga Turk in Damir Črnčec.

V ponedeljek, 26.01.2015 smo podpornilki peticije ZA privatizacijo, ZA depolitizacijo gospodarstva! v državnem zboru predstavili svoje poglede Odboru za finance in monetarno politiko. Svetilnik je zastopal Marko Čuš (VIDEO).

V ponedeljek, 26.01.2015 so po seji odbora podporniki peticije Rok Novak iz Ibexa, Marko Čuš iz Svetilnika in Jaka Šoba iz Mladi za spremembe (na sliki desno) odgovornim v NLB neuspešno poskušali predati simbolični ček z donacijo v višini 2,5 milijarde evrov, ki smo jih davkoplačevalci bili primorani vzeti iz svojih žepov. Medijski odziv:

V petek, 23.01.2015 je v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa v Ljubljani potekala novinarska konferenca pobudnikov peticije "ZA privatizacijo, ZA depolitizacijo gospodarstva!", na kateri so spregovorili Mark Boris Andrijanič iz Akademskega društva Pravnik, Rok Novak iz Ibexa, Anže Burger iz Svetilnik in Tomaž Štih. Medijski odziv na novinarsko konferenco: