Think Tank MBA 2012

Avtorica: Tanja Štumberger, Svetilnik

Dne: 7. maj 2012

 

Med 13. in 24. aprilom 2012 sem bila v imenu društva Svetilnik povabljena na Think Tank MBA.  Svetovno prepoznaven izobraževalni program, najintenzivnejše stopnje, je namenjen osebju think tank-ov.  Program od leta 2008 vsako leto organizira raziskovalni inštitut Atlas iz ZDA, ki si s svojim delovanjem prizadeva za strateški razvoj think tank-ov, ter tako pripomoči k še uspešnejšem delovanju le-teh.

Od ustanovitve je bilo v program vključenih na desetine posameznikov iz celega sveta. V letošnjem letu je bilo na program sprejetih 18 posameznikov, prvič pa je svojega predstavnika imela tudi Slovenija.

 

Izobraževalni program Think Tank MBA se osredotoča na glavne funkcije, ki so predpogoj za uspešno delovanje vsakega think tank-a. Na letošnjem programu smo obravnavali predvsem oblikovanje strateških planov, kar je vključevalo tako marketinški, donatorski kot tudi medijski okvir.

 

Program so kot gostujoči predavatelji obiskali tako predsedniki vodilnih think tankov kot tudi strokovnjaki iz privatnega sektorja.

 

Iskrena zahvala Atlasu za povabilo in neprecenljivo izkušnjo, ki bo zagotovo pripomogla k rasti Svetilnika.